Selecteer een pagina

Sjors Quak Dienstverlening heeft onlangs zijn nieuwe Giant G3500 X-tra  wiellader in ontvangst genomen.

Ontwikkeld als een betrouwbare en compacte krachtpatser, staat de Giant G3500 X-TRA klaar om aan het werk te gaan. Tegelijkertijd is een comfortabele en veilige werkomgeving gecreëerd met een eenvoudige en nauwkeurige bediening. De gloednieuwe Giant kniklader biedt aannemers, verhuurbedrijven en overheden de flexibiliteit die ze nodig hebben om de klus te klaren binnen een betrouwbaar tijdschema

Compacte krachtpatser
Omdat bouwplaatsen steeds minder ruimte bieden om te werken, kreeg Giant via klanten de vraag naar een wendbare wiellader met een smalle wielbasis, maar die toch zware lasten kan tillen en vervoeren. De Giant G3500 X-Tra onderscheidt zich door een hoge kiplast van 4.100 kg in vergelijking tot zijn eigen gewicht (3.700 kg). Afhankelijk van de bandenkeuze heeft de machine een breedte tussen 134 en 165 cm. De hoogte is minder dan 2,27 meter, dus smalle en lage doorgangen zijn geen probleem en hierdoor kan de machine ook binnen worden gebruikt.

Om de juiste prestaties en een efficiënt brandstofverbruik te garanderen, wordt de G3500 X-Tra aangedreven door een nieuwe Kubota dieselmotor met 48,5 kW (66 pk) vermogen. De motor is dankzij een katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) voorbereid op de laatste Stage V normering voor schone emissies. Of het nu gaat om het transporteren van grote hoeveelheden ladingen of ruwe werkzaamheden, de hydrostatische 4-wielaandrijving met automotive besturing (Bosch Rexroth) en 100% schakelbare vergrendeling op beide 14-tons assen voorkomt dat de machine grip verliest, zelfs op losse ondergrond. Met een rijsnelheid van 30 km/u kunnen klanten snel van de ene bouwplaats naar de andere rijden of in een mum van tijd materialen vervoeren.

Eersteklas comfort
De ruime cabine van de nieuwe G3500 X-Tra werd opnieuw ontworpen voor optimaal gebruiksgemak en een moderne uitstraling. Machinisten wordt een comfortabele en veilige werkomgeving geboden met goed zicht voor efficiënte uitvoering van de werkzaamheden. Nieuwe functies zijn onder meer een volledig verstelbare stuurkolom en een luxe, luchtgeveerde stoel. Alle noodzakelijke informatie (olietemperatuur, regeneratie, enz.) kan tijdens het werk gemakkelijk worden afgelezen vanaf een centraal LCD-scherm. Tijdens het gebruik van de joystick kan de machinist zijn arm laten rusten op een ergonomisch gevormde armsteun. De compacte kniklader is standaard uitgerust met een EU-gecertificeerd veiligheidsdak en kan optioneel worden uitgebreid tot een full-option cabine.

Share This