Selecteer een pagina

Aslan Bestratingen heeft onlangs een nieuwe Giant G3500 X-tra wiellader in ontvangst genomen

Ontwikkeld als een betrouwbare en compacte krachtpatser, staat de Giant G3500 X-TRA klaar om aan het werk te gaan. Tegelijkertijd is een comfortabele en veilige werkomgeving gecreëerd met een eenvoudige en nauwkeurige bediening. De gloednieuwe Giant kniklader biedt aannemers, verhuurbedrijven en overheden de flexibiliteit die ze nodig hebben om de klus te klaren binnen een betrouwbaar tijdschema.

Compacte krachtpatser
Omdat bouwplaatsen steeds minder ruimte bieden om te werken, kreeg Giant via klanten de vraag naar een wendbare wiellader met een smalle wielbasis, maar die toch zware lasten kan tillen en vervoeren. De Giant G3500 X-Tra onderscheidt zich door een hoge kiplast van 4.100 kg in vergelijking tot zijn eigen gewicht (3.700 kg). Afhankelijk van de bandenkeuze heeft de machine een breedte tussen 134 en 165 cm. De hoogte is minder dan 2,27 meter, dus smalle en lage doorgangen zijn geen probleem en hierdoor kan de machine ook binnen worden gebruikt.

Om de juiste prestaties en een efficiënt brandstofverbruik te garanderen, wordt de G3500 X-Tra aangedreven door een nieuwe Kubota dieselmotor met 48,5 kW (66 pk) vermogen. De motor is dankzij een katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) voorbereid op de laatste Stage V normering voor schone emissies. Of het nu gaat om het transporteren van grote hoeveelheden ladingen of ruwe werkzaamheden, de hydrostatische 4-wielaandrijving met automotive besturing (Bosch Rexroth) en 100% schakelbare vergrendeling op beide 14-tons assen voorkomt dat de machine grip verliest, zelfs op losse ondergrond. Met een rijsnelheid van 30 km/u kunnen klanten snel van de ene bouwplaats naar de andere rijden of in een mum van tijd materialen vervoeren

Share This